Jornada: És possible el cultiu de plantes aromàtiques i medicinals a les zones ZEPA?

Jornada tècnica PATT

Data: 7 de juliol 2022, 9:00 – 13:45 h

Lloc: Escola Agrària de Tàrrega (Urgell, Lleida)

Organitza: Projecte PAMinCAT (CTFC, Fruits de Ponent, Aigües del Segarra-Garriques, Ventós)

Contingut: Un dels objectius del projecte “Nous escenaris de producció industrial de planta aromàtica i medicinal als sistemes agraris tradicionals de Catalunya (PAMinCAT)”* és valorar la idoneïtat de cultivar algunes espècies de plantes aromàtiques i medicinals en els regadius de suport de les zones ZEPA. El maneig cultural d’aquestes espècies, les èpoques i mecàniques de collita, la cobertura del sòl, poden ser compatibles amb les espècies d’aus que es volen protegir en aquestes zones?

Programa:

  • 9.00 h Visita a la parcel·la experimental de Preixens del projecte PAMinCAT situada en una zona ZEPA amb dotació de reg de suport del canal Segarra-Garrigues
    ∙ Presentació del projecte PAMinCAT. Sra. Roser Cristóbal Cabau. Enginyera agrònoma.
    Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), responsable del grup plantes aromàtiques i medicinals.
    ∙ Les ZEPA en el regadiu del Segarra-Garrigues Sr. Xavi Petit Tomàs. Enginyer agrònom. Aigües del Segarra-Garrigues, responsable del departament d’agricultura.
  • 11.00 h Primera aproximació a la compatibilitat del cultiu d’algunes espècies de PAM amb el valors naturals de les zones ZEPA. Sr. Gerard Bota Cabau. Enginyer Forestal, Dr. en Biodiversitat. CTFC, adjunt del programa de dinàmica del paisatge i biodiversitat.
  • 11.50 h Maneig agronòmic en un cultiu de plantes aromàtiques i medicinals per a fomentar la biodiversitat. Sr. Jordi Puig Roca. Ambientòleg, Dr. en Ciències Ambientals. Consultoria l’Espigall, coordinador tècnic.
  • 12.40 h Presentació del Projecte “Lavandines como cultivo tampón en las zonas de protección de aves de Guadalajara”. Sr. Javier Ruiz Sánchez. Llicenciat en Biologia, Màster en Gestión de fauna silvestre. Fundación Global Nature.

Veure programa

Inscripcions

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *