Valoració de la primera jornada PATT del projecte PAMinCAT

El 7 de juliol del 2022 es va fer la primera acció de divulgació del projecte orientada a presentar la possibilitat i idoneïtat del cultiu de PAM a les zones d’especial protecció per a les aus estepàries a Catalunya: És possible el cultiu de plantes aromàtiques i medicinals a les zones ZEPA? 

La participació va ser molt satisfactòria amb més de 30 assistents majoritàriament de la zona.

Es va començar amb una visita de camp a la parcel·la de Preixens on la Roser Cristóbal del CTFC i el Xavi Petit d’ASG van presentar el projecte i les restriccions als cultius en les zones ZEPA.

Posteriorment, a l’Escola Agrària de Tàrrega, es va continuar amb l’exposició de dues presentacions més una d’en Gerard Bota del CTFC on es van presentar les necessitats ambientals i de gestió per a la protecció de les aus estepàries i la possibilitat de compatibilitzar-ho amb el cultiu de diferents espècies de PAM i una segona presentació a càrrec de Javier Ruíz de Fundación Global Nature on ens va presentar un projecte de cultiu ecològic de lavandí a l’Alto Tajo (Guadalajara) en una àrea perimetral a un espai de protecció de l’Alosa becuda. 

El cultiu del lavandí sostenible: quan la conservació de la biodiversitat i del paisatge és una oportunitat pel territori gràcies a l’aliança i governança d’agricultors i ramaders. Exemple d’empresa els productes de la qual compleixen els criteris ESG: Aromáticas del Piedra

En Jordi Puig no va poder participar aquell dia i ens va fer la seva presentació on-line a finals de juliol. 

Més informació

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *