Sembra de camamilla a la parcel·la de Castelldans

Avui 9 de març de 2021 hem sembrat la camamilla (Matricaria chamomilla) a la parcel·la de Castelldans.

Hem volgut provar dues varietats:

  • la camamilla d’origen Linyola que ens ha facilitat La Teuleria de Linyola (que pertany a la Xarxa Parc de les Olors ) i
  • la camamilla varietat Zloty lan (Tetraploid, amb un 0,6-1% d’oli essencial, 9,4-12% de bisabolol i 22% de camazulè) de la casa de llavors Alemanya Pharmasaat .

A més, també hem volgut testar dues dosis de sembra:

  • Densitat Alta: DA: 4 kg/ha
  • Densitat Baixa: DB: 2 kg/ha

Donat que la llavor és molt petita i per tal d’homogenitzar la sembra per tota la superfície, s’ha barrejat les llavors amb sorra rentada ben seca a raó de 1gr de llavors/1 kg de sorra

Aquesta sembra es va decidir fer-la amb una sembradora de microparcel·les el màxim de superficial possible ja que les llavors de camamilla necessiten llum per germinar. Les llavors potser van quedar enterrades a 0,5 cm de la superfície. Després de sembrar es va passar un curró per garantir que les llavors quedessin en contacte amb la terra.

Es va començar a veure alguna planta just després d’un mes i de forma molt irregular. La capacitat de germinació de les llavors era bona, el moment de sembra, tot i que s’hagués pogut fer 10-15 dies més aviat, també era bo, per tant, potser aquesta dificultat de germinació ha estat deguda a una sembra massa profunda que ha impedit que arribés la suficient llum a les llavors.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *